Shirley

Toen 10 jaar geleden mijn linkerborst werd verwijderd was ik in het begin helemaal niet met leuke kleding bezig, laat staan met lingerie. Ik moest eerst aan mijn nieuwe lijf wennen en was er vooral op gespitst om toch maar geen aandacht te vestigen op mijn borsten. Kon je met deze b.h. niet zien dat ik een prothese had? Was dat truitje niet te strak?

Na een poosje (eigenlijk al vrij snel) had ik mijn nieuwe ik helemaal geaccepteerd. Nu kwam ook de interesse bovendrijven om er weer kleurig op te staan. Maar ja, de keuze was vrij klein: wit, zwart of huidkleurige b.h.'s in overvloed. Maar kleur was nergens te bekennen. Ook stoorde het me dat ik nooit een setje kon kopen: de slip was altijd van een ander materiaal.

Omdat mijn zus geregeld leuke setjes voor haarzelf meebracht, ben ik gaan zoeken of zoiets ook niet voor mij mogelijk was. Tenslotte was ik pas 34 en wit, zwart en huidkleur kon ik nog mijn hele leven gaan dragen. Zo ben ik bij jullie terechtgekomen.

Er ging een (kleurige) wereld voor me open! Ontzettend blij was ik met mijn eerste bordeaux-rode setje! Daarna volgden al gauw andere leuke setjes en niet te vergeten de badpakken. Nu eens niet met "pijpjes" maar wat hoger uitgesneden en weer in vrolijke dessins. Ook een bikini stond op mijn lijstje (jaaaaren geleden droeg ik mijn laatste...). Ideaal: hij verschoof niet dus ik kon gerust stoeien met mijn jongens in het golfslagbad. Dat was ook een must: je er prettig bij voelen en niet bang hoeven zijn dat er iets kon verschuiven. Heerlijk!

En dan nu; weer 'n jaartje verder, heb ik al geregeld jullie creaties mogen showen! Ik ben trots mijn lijf en dat mogen andere mensen (lotgenoten) gerust zien. Het geeft je zelfvertrouwen een enorme oppepper als je de leuke setjes aan de mensen kunt laten zien. Ze kleden mooi af, de materialen dragen lekker, en de pasvorm is prima. (Al moet ik bekennen dat ik tijdens de eerste modeshow toch wel enorm spannend vond). De reacties van de mensen zijn ook zo leuk: ze vinden het vaak erg moedig van je om toch schaars gekleed voor je te durven showen en ze steken hun bewondering niet onder stoelen of banken. Dat maakt het lopen ook zo leuk: je kunt met iedereen een praatje maken en ervaringen uitwisselen. Het belangrijkste vind ik echter dat ik zo op een positieve manier bezig ben met het thema borstkanker. Je kunt lotgenoten, die bijv. pas in de medische molen zitten, toch een hart onder de riem steken door te laten zien: kijk, zo stond ik er toen ook voor, en kijk eens hoe alles een positieve wending kan nemen!

Tot zover "my story". Tot slot, Helma en Wilma, ben ik erg blij dat ik jullie heb leren kennen, want al deze ervaringen hebben mijn leven echt verrijkt!

Veel groetjes van Shirley